Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Brödraparet som äger köttförpackningsjätten JBS i Brasilien avgår från ledande poster i företaget i spåren av korruptionsskandalen som skakat landet. Det framgår av ett pressmeddelande som Reuters har tagit del av.

Joesley Batista avgår som styrelseordförande medan brodern och vd:n Wesley Batista avstår rollen som vice ordförande.

Wesley kommer dock att kvarstå som vd och blir styrelseledamot utan vice-rollen. Istället blir det hans far Jose Batista Sobrinho som går in som vice ordförande.

Ny ordförande blir Tarek Farahat som rekryterats från Procter & Gamble.

Joesley Batista utlöste en politisk kris i Brasilien i förra veckan i en uppgörelse där han anklagar Michel Temer för att godkänna mutning av ett vittne. Båda bröderna ska ha utsatts för hårt tryck från olika minoritetsägare men även Brasiliens utvecklingsbank, BNDES att avgå, uppger källor med insyn för Reuters.

Nyligen blev det även känt att Moodys sänker utsikterna för Brasiliens kreditbetyg till negativa från tidigare stabila. Betyget Ba2, som är två punkter under investment grade, lämnas samtidigt oförändrat.

Moodys hänvisade till att den senaste tidens politiska turbulens, med korruptionsanklagelser mot president Michel Temer, har lett till en osäkerhet kring reformtakten och den ekonomiska återhämtningen i landet.

Michel Temer svors in som ny president den sista augusti i fjol efter att senaten röstat för att ställa dåvarande presidenten Dilma Rousseff inför riksrätt.

Finwire

Se inslag om köttskandalen från 20 mars i spelaren ovan.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.