Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bostadspriserna tar fart igen, visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik. Det rör sig inte om något nytt rally utan sifforna följer ett normalt säsongsmönster där de brukar gå upp i början av året.

För första gången på fem månader pekar bopriserna uppåt, samtidigt som antalet försäljningar ökar. Uppgången kan trots allt ses som svag, man får gå tillbaka fem år för att hitta en lugnare inledning på året.

Sedan ett år tillbaka har både bostadsrätts- och villapriserna stigit med mer än 12 procent. Bristen på bostäder är fortfarande akut på många håll i landet och räntorna har bitit sig fast på historiskt låga nivåer.

Förutom att priserna ökar så är även volymerna större nu jämfört med fjolåret. Det har kommit ut 13 procent fler bostadsrätter till försäljning i år jämfört med samma period förra året. Samtidigt har intresset för bostäder mätt i antal besökare ökat, enligt siffor från hemnet.

 

Vart är bopriserna på väg nu? Se intervju med Josefine Uppling från Mäklarsarfundet här.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.