Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Förpacknings- och massaproducenten Billerud Korsnäs har drabbats av ett större haveri i Gruvön. Haveriet bedöms få betydande inverkan på andra kvartalets resultat.

”Ett större haveri har skett i kokaren av halvkemisk massa i Billerud Korsnäs massalinje i Gruvön. Massagelinjen förser flutingmaskinen PM6 med massa och följaktligen kan för närvarande ingen fluting från PM6 produceras. Haveriet av massalinjen påverkar inte den integrerade kemiska massafabriken, det påverkar inte heller produktionen av kraftpapper, liner eller vätskekartong.

”Vid denna tidpunkt är det inte möjligt att uppskatta de ekonomiska skadorna och konsekvenserna på kundleveranser, men det kommer att få en betydande inverkan på innevarande kvartals resultat. Vi kommer att återkomma med ytterligare information när vi vet vad effekten kommer blir”, säger Per Lindberg, vd och koncernchef Billerud Korsnäs.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.