Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv tillsammans med Volvo Cars och Nvidia, som gör produkter för artificiell intelligens och visuell datorteknik, initierar ett samarbete för att utveckla avancerade system och mjukvara till självkörande bilar, enligt ett pressmeddelande.

Autoliv och Volvo Cars kommer tillsammans med Zenuity, det samägda nystartade bolaget för utveckling av mjukvara för bilar, arbeta med Nvidia för att utveckla nästa generations teknologier till självkörande bilar, med målsättningen att leverera autonom körning på nivå 4 (enligt SAEs definition) år 2021.

Som en del i överenskommelsen kommer Autoliv, Volvo och Zenuity använda Nvidias dataplattform med artificiell intelligens för bilar som grund för egen avancerad mjukvaruutveckling.

Autoliv, Volvo Cars och Zenuity samarbetar med Nvidia för att utveckla system som kan utnyttja ’deep learning’ – en form av artificiell intelligens – för att känna igen objekt i omgivningen, tolka potentiella hot och navigera säkert. Systemen kan göra medvetna jämförelser av situationer i realtid mot en tillgänglig högdefinierad karta, vilket ger möjlighet att planera en säker rutt, köra längs rutten med precision samt anpassa körningen när förutsättningarna ändras.

Jan Carlson, styrelseordförande, vd och koncernchef för Autoliv kommenterar samarbetet: ”Vi har nu full tillgång till en dataplattform för autonom körning. Autoliv, Volvo Cars och Nvidia delar samma vision kring säkerhet och självkörande bilar. Samarbetet kommer ytterligare förbättra marknadspositionen för våra ledande förarassistanssystem och våra produkter och lösningar till självkörande bilar.”

Se intervju med Autolivs Jan Carlsson från 28 april i spelaren ovan, där han bland annat kommenterar de kommande satsningarna på forskning och utveckling.

EFN/Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.