Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Australiensiska konkurrens- och konsumentskyddsmyndigheten hotar Volkswagen med böter på 700.000 euro – 6,5 miljoner kronor – per försåld bil.

Eftersom det rullar 50.000 Volkswagenbilar med dieselmotor i Australien kan de potentiella böterna landa på 35 MILJARDER euro.

Myndigheten anser att Volkswagen både har lurat konsumenterna och snedvridit konkurrensen, uppger tyska Handelsblatt. Och i Harris County i Texas har myndigheterna lämnat in stämningsansökan där man kräver skadestånd på upp till 25.000 dollar per miljöbrott och dag som de felaktiga bilarna har rullat. Det handlar om ca 6.000 bilar.

Det är bara att konstatera: många advokater kommer att få goda anledningar att rulla hatt. Deras försörjning lär vara säkrad för lång tid framöver. För att citera en filmtitel: There will be blood.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.