Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

2015 närmar sig slutet. EFN sammanfattar ett minst sagt händelserikt år – från A till Ö. Här är sjätte och sista delen.

Y.

Ydre. Av alla kommuner söder om Dalälven är det ingen som har färre invånare än Ydre. Hur ska denna östgötska pärla och alla andra småkommuner klara sig när alltfler flyttar till storstäderna? Och hur ska storstäderna klara trycket från alla som flyttar dit? Det var en het fråga 2015, som bland annat diskuterades i Nyhetsrummet 20 november.

Z.

Zlatan. Svenska landslaget i fotboll ÄR Zlatan Ibrahimovic. Mer än någonsin förr. Hur bra är det? Och hur bra är det med fixstjärnor över huvud taget? Det fokuserade EFN på i maj.

Å.

Årgångsviner. Förutom skumpa lär det öppnas en och annan flaska dyrt vin i helgen. Men vin är inte bara en dryck, det kan även vara en investering. EFN träffade profilen och vinkännaren Carl Jan Granqvist i början på året.

Ä.

Äpplen är huvudingrediensen i bland annat cider och must. I Sverige odlas många av dem i Kivik, så EFN blev nyfikna och åkte dit.

Ö.

Öl brygger en av årets börsvinnare, Kopparbergs Bryggeri. Att aktien skulle gå bra förutspådde Tomas Linnala i Börslunch redan i juni. Bolaget storsäljare är dock en alkoholhaltig söt pärondryck som de kallar cider. (Alla som kan något om cider vet ju att det inte är det. Cider är torr och görs på äpplen.)

 

Det var 2015 det. Har du missat någon del har du dem alla här:

Del 5: Från terror till Xbox. 

Del 4: Från olja till Star Wars

Del 3: Från korruption till negativ ränta.

Del 2: Från flyktingkatastrof till Janet Yellen.

Del 1: Från amortering till Fredrik Eklund.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.