Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

2015 närmar sig slutet. EFN sammanfattar ett minst sagt händelserikt år – från A till Ö. Här är del 4.

O.

Olja. Oljepriset rasade rejält under 2015. Till glädje för bland annat bilister. Men ett stort besvär för oljeproducerande länder som Norge, Brasilien och Saudiarabien. I Nyhetsrummet diskuterades olja den 4 december.

P.

Pension är något alla vill ha så mycket som möjligt av. Men pensionssystemet är inte alltid så lätt att förstå. Din ekonomi har försökt reda ut det många gånger, bland annat här den 5 mars. Mycket mer om pension hittar du här.

Q.

Qviberg, Mats är en excentrisk finansman som inte besökt EFN. Ännu. Hans före detta kollega Sven Hagströmer har däremot gjort det flera gånger. Bland annat i juni för att prata om de ökande klyftorna i världen.

R.

Råvaror. Det är inte bara oljan som har rasat. I stort sett alla råvaror har gått samma väg. Och detta har slagit hårt mot bolag som råvarujätten Glencore, som du kunde läsa i Nyhetsrumsbloggen, och svenska SSAB, som Nyhetsrummet handlade om den 16 december.

S.

Star Wars. Den senaste delen i Star Wars-serien hade premiär i december och att det skulle slås rekord var klart redan innan. Vi tittade närmare på fenomenet och på ägarna Disney i Nyhetsrummet den 11 december.

 

Läs även:

Del 3: Från korruption till negativ ränta.

Del 2: Från flyktingkatastrof till Janet Yellen.

Del 1: Från amortering till Fredrik Eklund.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.