Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

2015 närmar sig slutet. EFN sammanfattar ett minst sagt händelserikt år – från A till Ö. Här är del 3.

K.

Korruption är inte något som bara berör mindre civiliserade länder långt borta. I en globaliserad värd berör det i högsta grad även bolag som Telia Sonera, vilket Patricia Hedelius pratade om i Veckomagasinet i oktober  Och att det förekommer korruption inom världsfotbollen överraskar väl knappast någon. Allra minst före detta UEFA-ordföranden Lennart Johansson, som intervjuades i juni.

L.

Leif Pagrotsky blev i december utsedd till ny generalkonsul i New York. Kanske blir det svårare för honom att komma till EFN:s studio då. Bland annat har han varit här och diskuterat Sveriges affärer med Saudiarabien.

M.

Mr Green är ett av alla spelbolag på börsen. Och just spelbolag har varit heta under 2015. Det har avspeglats i Börslunch där branschen varit uppe titt som tätt, bland annat här den 9 juni.

N.

Negativ ränta. I februari hände något unikt då Riksbanken sänkte räntan till -0,10 procent. Då medverkade riksbankschefen Stefan Ingves direkt i Börslunch. Och efter detta sänktes räntan ytterligare två gånger för att i skrivande stund ligga på -0,35 procent.

 

Läs även:

Del 2: Från flyktingkatastrof till Janet Yellen.

Del 1: Från amortering till Fredrik Eklund.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.