Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

2015 närmar sig slutet. EFN sammanfattar ett minst sagt händelserikt år – från A till Ö. Här är del 2.

F.

Flyktingkatastrofen hamnade i fokus i Sverige och övriga Europa under hösten. Människor på flykt från bland annat Syrien fick medborgare att engagera sig och politiker att byta fot. I september sände EFN detta program som fokuserade på hur gåvor kan göra nytta.

G.

Grekland och krisen där var på agendan främst i början av året. (Det innebär givetvis inte att krisen på något sätt är över nu.) I april gästade Alexandra Pascalidou och Leif Pagrotsky EFN för att diskutera Europas och Greklands framtid.

H.

Handel med varor och tjänster är hett. Det är det som ska driva tillväxten i Kina och allt mer av det sker på nätet. Samtidigt bidrar shopping till att tära på jordens resurser och höja temperaturen på jorden. Mer om framtiden shopping kommer du kunna se i Nyhetsrummet i mellandagarna. Och här hittar du mer om detaljhandel.

I.

IPO, eller som vi säger på svenska börsintroduktion, var ett vanligt förekommande fenomen under 2015. En vecka i slutet på året blev det så vanligt att Börslunch helt enkelt tog studion med sig till Nasdaqs lokaler i Frihamnen. Därifrån sände de bland annat detta program den dagen Attendo gjorde börsdebut.

J.

Janet Yellen är chef för Federal Reserve, den amerikanska centralbanken. Frågan som blev alltmer brännande under året var: när höjer hon räntan. I september gjorde hon det inte. Men i december var det dags.

 

Läs även: 2015 A – E, från amortering till Fredrik Eklund.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.