Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

2015 närmar sig slutet. EFN sammanfattar ett minst sagt händelserikt år – från A till Ö.

A.

Amortering. Inför amorteringskrav. Sänk avdragsrätten. Få fart på byggandet. Förslagen på hur de skenande bostadspriserna ska stoppas har varit många. Till slut, i mitten av december, kom ett besked från Lagrådet som tyder på att det kan komma att införas amorteringskrav under 2016. Något som Riksgäldens generaldirektör Hans Lindblad efterfrågade i denna intervju från november.

B.

Biometri. Är du intresserad av aktier har du knappast missat ordet biometri under 2015. Och bolaget i fokus har givetvis varit Fingerprint Cards. Detta beror inte bara på att aktiekursen rusat helt galet. Det beror minst lika mycket på de aktiva aktieägarna. Så fort någon säger eller skriver något om bolaget så är de där och analyserar, kommenterar, hissar och dissar. Vår intervju med Fingerprints vd Jörgen Lantto från september tillhörde kategorin av inslag som gillades av de flesta.

C.

COP21 är namnet på FN:s klimatkonferens som gick av stapeln i Paris i november och december. Efter sedvanliga nattmanglingar (vad gör de egentligen på dagarna?) kom man fram till ett avtal. Vad de konkreta resultatet blir återstår dock att se. EFN var på plats i Paris och när avtalet var klart analyserades det i Nyhetsrummet 14 december.

D.

Dieselgate. En av årets stora skandaler var den med Volkswagens utbredda avgasfusk. Detta dominerade nyhetsflödet i slutet av september. Bland annat titttade Din ekonomi på de privatekonomiska konsekvenserna och Nyhetsrummet målade med den breda penseln flera gånger, bland annat denna med Carina Lundberg Markow. 

E.

Eklund, Fredrik är inte bara stjärnmäklare och son till en känd ekonom (Klas Eklund). På sitt långa CV kunde han i år lägga till författare. Och gäst hos EFN. 

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.