Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

I år slopades jämställdhetsbonusen i föräldraförsäkringen. Den har kostat en miljard kronor sedan den infördes 2008 och har inte haft tillräcklig effekt anses det. Men frågan är vad man hoppades på.

I dag anordnade Försäkringskassan Föräldraförsäkringens dag och jämställdhet var huvudpunkten på schemat. Kanske är det inte så konstigt kanske med tanke på att det är långt kvar tills föräldraledigheten delas upp jämnt mellan kvinnor och män. Förra året tog mammorna ut nästan 75 procent av dagarna, trots en mängd åtgärder för att få papporna att vara lediga mer.

Försäkringskassan har ett jämställt uttag som mål, men om man ser till historiken har det hittills lyckats sisådär. När föräldraförsäkringen infördes i Sverige 1974 var det väldigt medvetet att man döpte den till just föräldraförsäkringen och inte mödraförsäkringen som den ofta kallas utomlands. Tanken var att namnet i sig skulle vara en tydlig signal om att båda föräldrarna skulle ha rätt att vara hemma med barnet. Ambitionen var att mammor och pappor skulle dela ledigheten lika.

Under åren har Försäkringskassan försökt få fler pappor att ta ledigt med hjälp av olika kampanjer. 1978 gjordes en reklamfilm med skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson med syfte att göra det coolare att ta ut pappadagar, fast mest känd är väl bilden på tyngdlyftaren Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren med en bebis i famnen. Men det verkar inte ha gett så mycket resultat, för sjutton år senare, 1995, infördes en reserverad pappamånad som inte kunde överlåtas.

Hur mycket föräldrar respektive politiker bör bestämma över föräldraledigheten är en het politisk fråga och det är oklart vad som kommer hända framåt. Men så sent som förra året utökades de reserverade dagarna. Nu har mamman och pappan 90 dagar var som inte kan överlåtas mellan varandra.

För att ge föräldrarna ytterligare skäl att dela dagarna mer lika började man dela ut en jämställdhetsbonus 2008. Den slopades i år eftersom den ansågs tandlös.

Dagens seminariekavalkad som anordnades av Försäkringskassan hade rubriken ”Föräldraförsäkringens dag – jämställt, till vilket pris?” Ja, frågan är väl: Vad hade man väntat sig för en miljard kronor?

Jag räknade på hur fördelningen av föräldradagarna har ändrats från 1996 till 2016. Även om det går långsamt så går det faktiskt i varje fall framåt.

 

En viktig fråga är om föräldrarna påverkas av att jämställdhetsbonusen tagits bort. Som mest har man kunnat få ut drygt 10 000 kronor i bonus. Men under ett av Försäkringskassans seminarier sa socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) att få föräldrar över huvud taget har vägt in bonusen som en faktor när de planerat sin ledighet.

Om man räknar på det så är det dessutom så att man, även om bonusen har tagits bort, faktiskt tjänar på att dela lika. Ylva Yngveson räknade på det i höstas.

En mycket viktigare jämställdhetsfråga är den om hur föräldraledigheten påverkar lön och pension. Annika Strandhäll pratade en del om deltidsfällan under Föräldraförsäkringens dag. Lite ironiskt ändå när just att jobba deltid i princip uppmuntras.

För är det något man får veta att man har rätt till som blivande mamma så är det att gå ner i tid, både före barnet kommer och åtta år efter födseln.

Tina Halldén

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.