Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Förkylningar och magsjuka florerar för fullt. Men har du koll på i vilken utsträckning pensionen påverkas av vabbdagar? Och av föräldraledighet och deltid?

Intjänad lön betyder intjäning av pension. En lägre inkomst betyder alltså mindre avsättningar till pensionen, både den allmänna och tjänstepensionen. Småbarnsåren kan också vara en tid i livet då föräldraledighet, vabb och deltid leder till lägre årsinkomster.

Påverkar det pensionen? Ja, det kan det göra, men lite olika för olika perioder och olika avtal. Det viktigaste är förstås att man överhuvudtaget har rätt till tjänstepension i sin anställning. Kollektivavtalet innebär nämligen att man kan få både extra lön under föräldraledigheten och fortsatt avsättning till tjänstepensionen, i vissa avtal även under vabb-dagar. För att få koll på vad som gäller för just dig behöver du läsa på hemsidor för din valcentral och Försäkringskassan, samt höra med personalavdelningen.

Föräldrapenningen

Den föräldrapenning man får från Försäkringskassan är pensionsgrundande för den allmänna pensionen. Från arbetsgivaren får de flesta ett tillskott på tio procent av lönen, vilket också är pensionsgrundande. Det gäller vid ledighet vid barns födelse. Dessa ersättningar ger ändå tillsammans inte mer än 87,6 procent av lönen. Märk väl att många som har lön över taket för allmän pension, 496 300 kronor i år, kan få en föräldralön som motsvarar 90 procent av lönedelar över taket. Ett tapp kan det ändå innebära. Men ett visst skydd finns både i allmänna pensionen och i många pensionsavtal.

I den allmänna pensionen finns nämligen ett bra tillskott för en av föräldrarna så länge man har barn under fyra år och om man inte passerat taket för högsta inkomst som ger pension. Tillskottet kan beräknas på tre olika sätt. Det som är bäst får man automatiskt. Oavsett om man är i arbete eller föräldraledig så har föräldern rätt till antingen en utfyllnad upp till lönen före ledighet eller upp till 75 procent av genomsnittsinkomsten i landet. Ett alternativ är att man får en utfyllnad på ett inkomstbasbelopp. Den här barnårsrätten gäller per kalenderår och ges automatiskt till den som har lägst lön. Men föräldrarna kan ansöka om att den andre kan få barnårsrätten det år han eller hon är föräldraledig.

För den som är föräldraledig, vabbar eller jobbar deltid behöver därför inte allmänna pensionen påverkas negativt före yngsta barnets fyraårsdag. Pensionen kan till och med påverkas positivt, förutom för höginkomsttagare. När barnen är äldre än fyra år så minskar ledighet eller deltid den allmänna pensionen oavsett löneläge.

Tjänstepensionen då? Jo, de flesta löntagare har en avsättning på 4,5 procent av sin lön till tjänstepensionen. De med högre lön får därutöver avsättning med 30 procent för lönedelar över taket. Under föräldraledig tid, vid barns födelse, ger de större kollektivavtalen fortsatta avsättningar till tjänstepensionen under viss tid, i flera avtal upp till 390 heldagar med föräldrapenning. Vanligtvis behöver därför inte den första föräldraledigheten betyda något tapp i den pensionen.

Vabb och deltid

Men vabb och deltid påverkar otvivelaktigt. Tappar man samtidigt i löneutveckling är det också en orsak till sämre pension.

En förälder som vabbar tio dagar per barn och år före nio års ålder och fem dagar därefter och har två barn kan i slutändan tappa i pension 3-400 kronor i månaden. Har man barn som är mer sjuka, kanske med sjukhusvistelse någon tid, och en av föräldrarna tar det mesta av vabbandet, handlar det om mer, kanske det dubbla. I de här exemplen har föräldern en lön på 30 000 kronor vid 30 år och går i pension vid 67 års ålder.

Flera års deltid påverkar mer. Tjänstepensionen påverkas först. Barnårsrätten ger ju avsättningar till allmänna pensionen, åtminstone för ena föräldern, tills yngsta barnet fyllt fyra år. Säg att en förälder har en lön som i exemplet och jobbar 80 procent under sex års tid efter föräldraledighet med andra barnet. Då kan pensionen bli runt en tusenlapp mindre per månad livet ut. De minskade avsättningarna motsvarar cirka 300 kr per månad för tjänstepensionen och 1 200 kr per månad för allmänna pensionen, fast i något färre år. Det är ganska mycket att kompensera med eget sparande. Och det under en tid då inkomsterna är lägre och utgifterna stigit.

Kolla kollektivavtalet

Det är klokt att ta reda på vad kollektivavtalet innebär när du väntar barn för att se hur ekonomin nu och även i framtiden påverkas. Även om pensionen inte påverkas stort av vabbande så påverkas vardagsekonomin under tiden. En buffert för lägre inkomst är bäst att bygga upp före, medan tid är.

Sedan är det klokt att dela lika på ledigheter. Inte minst för att minska risken att halka efter i löneökningar och karriärmöjlighet. Fast då kanske barnårsrätten ska gå att dela lika på också?

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.