Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Nu i vår löper ett stort antal löneavtal ut och nya ska börja gälla. Normalt har du rätt till ett lönesamtal varje år. Här är några tips och råd för hur du kan förbereda dig.

Försök att få till en bra stämning i början av samtalet. Detta ska visserligen inte vara ett utvecklingssamtal. Det ska hållas för sig. Men du kan alltid lyfta upp det som är bra på din arbetsplats och vad ni har åstadkommit tillsammans i gruppen under året som gått. Kanske för att påminna om sådant du vet är viktigt för er och som ni kan vara nöjda med. Tycker du att det är roligt att gå till jobbet – säg det.

Dina argument:

•Resultat
Det viktigaste att hänvisa till är att du uppnått de resultat i arbetet som ni kommit överens om. Kan du hävda att resultatet blivit bättre än förväntat, att du bidragit mer än förväntat till företagets ekonomiska resultat, höjt företagets förtroende eller förhindrat skador eller problem är det helt klart de bästa argumenten.

•Var konkret
Att du är ansvarstagande och kompetent inom ditt område behöver du påminna om. Ta fram några exempel på det och på resultat av ditt arbete.

•Utveckling och insatser
Andra faktorer att lyfta upp är utökade arbetsuppgifter, större ansvar, kompetensutveckling, god samarbetsförmåga, handledning av nya medarbetare, initiativ till förändringar och överhuvudtaget arbetsvillighet och bidragande till arbetsglädje.

•Förhandlingsbudet
Sätt ditt förslag högre än du tror du kan få. Men inom rimliga gränser. Annars kan det motverka sitt syfte. Om det är svårt att få till en tillräckligt hög höjning kan du föreslå att få ytterligare någon semesterdag eller en förmån. Vill du fortfarande nå en högre lön kan det finnas anledning att diskutera en förändring av dina arbetsuppgifter och ditt ansvar.

•Oumbärlig?
Ibland är konkurrensen hård på arbetsmarknaden och kostnaden för nyanställning hög för arbetsgivaren. Din chef, nöjd med dina insatser, vill helst ha dig kvar. Men att skapa oro för att du ska byta jobb är inte den bästa utgångspunkten i lönesamtalet. Ska du jämföra lönen med vad andra har på arbetsplatsen eller med lönestatistiken från facket ska den vara klart avvikande så att du kan hävda omotiverad löneskillnad. Men ibland är man i det närmaste oumbärlig och då ska det i sig vara motiverande, använd då jämförelserna främst för att veta var du ska lägga ditt bud.

Undvik:

•Att nedvärdera kollegor

•Att hänvisa till ökade privata utgifter

•Att hota om uppsägning

•Att bli arg

•Att bli ledsen

Speciellt vid anställningsintervju:

•Ta reda på löneläget i branschen.

•Se till att det finns kollektivavtal eller liknande. Annars måste du betala mer själv för pension och olika försäkringar. Då ska också lönen vara högre.

•Lyft upp din erfarenhet och din kompetens. Inte bara inom området utan även annat relevant, t.ex. förtroendeuppdrag, serviceförmåga, kontaktnät m.m. Ge konkreta exempel på resultat.

Förhandlingar om de nya centrala löneavtalen i avtalsrörelsen är ännu inte klara. Det är stora grupper som berörs, bland annat inom industri, handel och hotell/restaurang där avtalen går ut den sista mars. Totalt under 2017 handlar det om runt 2,4 miljoner anställda.

För dig som anställd eller arbetssökande är resultatet av förhandlingarna en grund för lönesättningen. Sedan kan det förekomma lokala löneavtal på företaget. I slutändan är det i samtalet mellan dig och chefen som din lön förhandlas fram.

Oftast har en chef fått riktlinjer för hur mycket han eller hon har att disponera för löneökningarna. Det är sällan alla får samma krontal eller procentpåslag. En pott brukar finnas för att jämna ut omotiverade löneskillnader eller för att ge mer till dem som gjort extra bra insatser.

Tänk på att själva samtalet kan upplevas jobbigt inte bara för dig, utan även för din chef. Det ni kommer fram till ska förmodligen förankras högre upp i beslutshierarkin. Dina argument för att just du ska ha den lönehöjning du anser rimlig behöver vara välgrundade och även fungera för din chef att använda. Inte minst viktigt om det är ett större företag.

En gång fick jag rådet inför en anställningsintervju att bära röda underkläder. Det skulle stärka självkänslan. Rött och rosa har ju i många tider varit symboliskt med makt. Det var ett udda råd, något man inte nödvändigtvis måste lägga pengar på. Ändå är det bra att inför ett lönesamtal stärka sin självkänsla. Att se det egna värdet för företaget, samtidigt som det är bra att vara realistisk. Men är det så att du egentligen inte trivs eller att du inte känner dig rätt värderad så kan det vara dags att du ser dig om efter ett nytt jobb.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.