Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Nu söker många ungdomar sommarjobb och i år är det förhållandevis gott om jobb. Men som förälder kan det vara en svår balansgång mellan att vara stöttande eller att pusha och curla.

När det kommer till sommarjobb kan det bli extra tydligt. Det finns många arbetsgivare som kan vittna om hur föräldrar söker jobb åt sina barn och följer med dem på intervjuer. Men att finnas i bakgrunden och ge stöd och råd kan vara bra. Det finns mycket som en nybörjare på arbetsmarknaden bör tänka på och många fällor att se upp med.

Anställningsbevis viktigast

Det allra viktigaste är att få ett anställningsbevis, ett dokument som tydligt anger vilka arbetsuppgifterna är och lönen. Där ska också tydligt finnas uppgifter om arbetstider, ersättning för eventuell övertid och obekväm, hur semesterersättning betalas och samt start- och slutdatum för anställningen.

Arbetsgivaren är skyldig att anpassa arbetstiden efter den anställdes ålder. För den som är under 18 år finns det särskilda regler för vilka typer av arbeten som är tillåtna, hur lång arbetstiden får vara samt vilken tid på dygnet den får ligga. Syftet är att skydda unga mot fysiskt skadliga arbeten och alltför långa eller sena arbetsdagar.

Finns det ett kollektivavtal på arbetsplatsen förenklar det mycket. Då finns försäkringar, rätt till semesterersättning och regler för hur eventuell övertidsersättning beräknas. Den som får arbete inom kommuner, landsting eller staten kan också få inbetalat till tjänstepension. I dessa avtal finns ingen nedre åldersgräns. Vid små belopp betalas dock pengarna ut direkt.

Många presumtiva arbetsgivare vill att den sökande ska provjobba. Det kan ibland sättas i system där många får provjobba men ingen får jobbet. Några timmar eller en dag kan vara rimligt men inte mer.

”Svartjobb” har många nackdelar

En del arbetsgivare, ofta de som bara verkar under säsongen, kan också locka med högre lön mot att det inte dras någon skatt. Det kan vara frestande att tacka ja. Men ett ”svartjobb” har många nackdelar, inget intyg att visa upp, ingen säkerhet för att lönen verkligen betalas ut och dessutom en osäkerhet kring övertid och semesterersättning.

Dessutom finns inget skydd om det sker en olycka. En arbetsskada kan ge men för livet. Hos en seriös arbetsgivare som har kollektivavtal, eller har annan försäkring, kan försäkringen ge ett skydd som innebär miljoner i ersättning om skadan innebär ett slut på möjligheterna att någonsin kunna arbeta.

Att betala rätt skatt är också något sommarjobbaren bör tänka på. Den som tjänar 18 950 kronor eller mindre under 2017 behöver inte betala någon skatt. På Skatteverkets hemsida eller på det lokala skattekontoret finns blanketten, ”Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag”. Den kan lämnas ifylld till arbetsgivaren som då inte kommer att dra någon skatt. Om inkomsten blir högre går det att söka jämkning hos Skatteverket. Då drar arbetsgivaren skatt men mindre än för en året-runt-anställd.

Det är dock mycket bra att komma över gränsen och betala skatt. Den lilla skatt det blir understiger det belopp som betalas in till den framtida pensionen. Den som har en årsinkomst på 25 000 kronor får en pensionsrätt på 4 302 kronor men betalar bara 1 822 kronor i skatt. Pensionsrätten innebär att det blir 684 kronor mer varje år i allmän pension (om vi antar att pensionen börjar betalas ut vid 68 års ålder). Faktum är att på arbetsinkomster upp till 159 000 kr per år är pensionsavsättningen större än beloppet som betalas in i skatt.

16-åringar styr över egna pengar

För att få ut lön behövs också ett eget konto. Det har de allra flesta unga i dag. Men vad föräldrarna bör inse är att från 16 års ålder har barn rätt att själva bestämma över de pengar de tjänar på eget arbete. Andra sparpengar, som till exempel getts i gåva, får föräldrarna styra över. Här gäller som alltid att pengarna bara får användas till barnet och inte till föräldrarnas egna behov.

Alla unga har inte föräldrar som stöttar och kan ge råd och ibland kanske inte föräldrarnas erfarenheter räcker till. Då kan det vara bra att veta att LO sedan många år tillbaka har en telefonservice för unga som extraarbetar. Där kan alla, även de som inte är med i facket, få hjälp och råd. Telefonnumret är 020-560056 och de har även en hemsida. Det går också kontakta tjänstemannaorganisationen TCO:s sommarlovsexpert på telefon 020-1301112 eller gå in på sommarlovsexperten.

Sist men inte minst är det viktigt som förälder att också bjuda på sina misstag. Det är ju av misstagen vi lär oss. För – handen på hjärtat – nog gjorde även vi en och annan fadäs på det allra första sommarjobbet.

Ett anställningsavtal bör innehålla:

Ditt och arbetsgivarens namn

Arbetsplatsens adress och organisationsnummer

Dina arbetsuppgifter

Din lön

Ersättning för övertid och obekväm arbetstid

Eventuella avdrag för kost och logi

Uppsägningstid

Anställningsform (för sommarjobb: säsongs-, visstids- eller timanställning)

Start- och slutdatum

Hur lång arbetstiden är per dag eller vecka

Din rätt till betald semester

Det är fortfarande gott om sommarjobb meddelar Arbetsförmedlingen. På appen Sommarjobba har Arbetsförmedlingen länk till lediga jobb.

Här är branscherna som söker sommarjobbare:

Restaurang/café/servering
Under sommaren ökar behovet av kockar, kallskänkor, servitriser och bartenders. Om du är serviceinriktad kan du ha lätt för att få in en fot i branschen och sedan jobba dig uppåt. Här finns det fortfarande gott om jobb att söka. 

Försäljning
Inom den här branschen kan du syssla med allt ifrån att jobba i butik till att vara telefonförsäljare. Det finns även gott om mer sommarrelaterade yrken som att jobba i glasskiosk eller sälja jordgubbar.

Industrier
Bara för att det är semestertider så betyder det inte att hela Sverige stannar av. Industrier inom till exempel livsmedel eller verkstäder rullar hela sommaren och behöver personal. Här kan det finnas krav på tidigare erfarenhet eller utbildning.
 
Servicepersonal
Sommarjobbare som kan arbeta med serviceyrken som till exempel städare eller brevbärare är alltid eftertraktade under sommaren. Här söker fortfarande företag efter arbetskraft.
 
Vård och omsorg
Den här kategorin är absolut störst när det kommer till behovet av sommarjobbare. Branschen är exempelvis i stort behov av undersköterskor och personliga assistenter som kan jobba när ordinarie personal är på semester. Däremot finns det oftast krav på utbildning och tidigare erfarenhet inom dessa jobb.

Källa: Arbetsförmedlingen.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.