Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

En ganska ny och intressant anställningsform har det skrivits om i medierna under senare tid. Det kallas för egenanställning.

En person får en anställning hos ett egenanställningsföretag och söker och säljer in sin kompetens hos uppdragsgivare som i sin tur tecknar avtal med företaget. Sedan får den egenanställde utföra uppdraget som en egen verksamhet. Egenanställningsföretaget har ett arbetsgivaransvar vilket gör livet lättare för den anställde.

Det är som att vara egenföretagare, men utan ansvar för bokföring, skatteinbetalningar och skyddsnät. Dessutom kan det bli mer kvar av det man drar in än som anställd i ett bemanningsföretag.

Å andra sidan ligger ansvaret på den egenanställde att se till att hela tiden ha uppdrag. Den som anlitar personen för ett uppdrag fakturerar egenanställningsföretaget som i sin tur betalar ut lön till den anställde efter avdrag för viss provision.

Drygt 11 000 personer har i dag en sådan anställning. Det vanligaste är att jobba på ett specifikt projekt eller att ha uppdrag några gånger per år eller några timmar i veckan.

Men det kan också vara ett smart alternativ för den som behöver få in en fot på arbetsmarknaden och har svårt att hitta anställning. Som ung, som nyanländ eller för att få en extrainkomst. På det här sättet slipper personen starta eget företag med all administration det kan innebära. Även risken att inte förstå eller kunna hantera skatteinbetalningar, till exempel moms, är därmed minimal.

Det finns de som menar att vi går mot ett F-skattsedelsamhälle. Att vi ska vara beredda på att kunna sälja oss själva. Det här är en alternativ väg som underlättar för individen.

En sak som inte är riktigt klart hur det ska hanteras är ersättning från a-kassan. Ett rättsfall finns där man kommit fram till att den egenanställde ska räknas som egenföretagare och inte som anställd.

Egenanställningsföretagens Branschorganisation har lyft upp frågan om hur regelverket ska tolkas så att det blir tydlighet i vad som gäller och att det då är lämpligast att se den egenanställde precis som andra anställda.

Det här verkar ändå vara en smart lösning för den som har kompetens som går att sälja och vill ha större frihet. Att gå med i en a-kassa är förstås något man själv ändå måste ta ansvar för. Och det är viktigt att kontakta aktuell a-kassa för att meddela vilken typ av arbete man utför för att hamna rätt och för att vidta eventuell åtgärd för att bemöta lagkrav som finns.

Regeringen behöver ta tag i frågan så att det är glasklart vad som gäller. Nya anställningsformer som kan leda till minskad arbetslöshet för många som har svårt att få ett jobb är en positiv utveckling. Lagstiftarna behöver vara alerta och hänga med i förändringarna.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.