Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ett av de mer roliga inslagen i Statistiska centralbyråns (SCB) årsbok är kapitlet om Medelsvensson. Utifrån all den statistik som finns om oss svenskar skapar SCB en familj som är så medel det bara går.

Exempelvis består familjen av Anna och Fredrik som har två barn. Anna och Fredrik dricker en liter vin varje vecka och tjänar tillsammans strax under 60 000 kronor i månaden. Barnen går i åttan och femman och har egna mobiltelefoner. Informationen fortsätter nästan i oändlighet. Men, se upp, familjen heter inte Svensson i efternamn, utan Andersson.

Förutom att det kan vara roligt att veta allt om familjen Medelsvensson använde jag i veckan informationen för att prova hur mycket vi kan spara på elräkningen genom små förändringar av det egna beteendet. Resultatet kan du se här, och har du egna tips så hör av dig på vår Facebook.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.