Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

E-handelsbolaget Zalando, med Kinnevik som storägare, väljer att utfärda en vinstvarning för 2018.

Bolaget uppger i ett pressmeddelande att den ovanligt varma och långa sommaren samt försenade omställningen till höst/vinter-säsongen har haft en negativ påverkan på intäktstillväxten och det justerade rörelseresultatet.

För helåret 2018 spår Zalando att intäktstillväxten hamnar i ”den nedre delen” av intervallet 20-25 procent, mot tidigare ”nedre halvan” av samma intervall. Det justerade rörelseresultatet väntas bli 150-190 miljoner euro mot tidigare nedre delen i intervallet på 220-270 miljoner euro. Enligt Bloomberg väntades en rörelsevinst på 199 miljoner euro för helåret.

För det tredje kvartalet spås intäktstillväxten och det justerade rörelseresultatet bli betydligt under analytikernas estimat, vilka i genomsnitt uppgår till 19,8 procent i intäktstillväxt och -2 miljoner euro i justerat rörelseresultat.

Zalando släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 6 november.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.