Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kinas president Xi Jinping utlovar nu att Kina skall öppna sig mer för omvärlden. Det säger han i samband med ett tal vid Boao Forum for Asia, enligt CNBC.

Världens näst största ekonomi planerar att signifikant sänka tarifferna på import av fordon samt sänka tullen på en rad varor samt understödja att utländska företags immateriella rättigheter efterföljs i Kina. Det är svar på bland annat kritik från den amerikanska regeringen.

Xi Jinping utlovar också att miljön för utländska bolag som vill investera i Kina kommer att förbättras. Presidenten uppger också att han kommer att arbeta för att få upp den kinesiska importen av utländska varor.

”Kina söker inte ett stort handelsöverskott. Vi har en genuin vilja att öka importen och nå en bättre balans i internationella flöden i bytesbalansen”, sade presidenten enligt tv-kanalen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.