Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kina kommer att sänka sina tullar och öppna ekonomin mer åt omvärlden var beskedet president Xi Jinping gav under handelsexpot i Shanghai, rapporterar BBC.

Xi Jinping sade under ett tal att importen ska underlättas genom bland annat snabbare tullgodkännanden och minskade ”institutionskostnader”.

Överlag hade Kinas president en positiv ton till handeln men gav en indirekt pik åt USA genom att säga att man inte kan ha en ”djungelns lag där vinnaren tar allt”.

Trots löften om sänkta tullar ville Xi Jinping inte säga exakt när de väntas bli implementerade.

Kina är idag indraget i ett rejält handelsbråk med USA som satt tullar på hälften av den kinesiska importen. Det är bristande skyddet av amerikanska företags immateriella rättigheter och åtkomst till den kinesiska marknaden som utgör källan för USA:s missnöje. Om inte Kina tar itu med detta har USA sagt att man kommer sätta tullar på hela importen från landet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.