Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Världshandelsorganisationen WTO höjer sin prognos för världshandeln som nu väntas öka med 3,6 procent under 2017. Den tidigare prognosen från i april låg på en ökning med 2,4 procent, men WTO hade då också ett intervall på 1,8-3,6 procent vilket speglade en hög ekonomisk och politisk osäkerhet.

Under 2016 var tillväxten i handeln 1,3 procent och påverkades negativt av en svag utveckling för tillväxtmarknaderna. I år väntas alltså en rejäl förbättring och WTO höjer sitt prognosintervall till 3,2-3,9 procent.

WTO räknar dock inte med att den snabba tillväxten håller i sig fullt ut utan mattas av till +3,2 procent under 2018. Intervallet ligger här på mellan 1,4 och 4,4 procent.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.