Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Warner Music har sålt hela sin aktiepost i Spotify motsvarande ett marknadsvärde om 504 miljoner dollar. Det rapporterar Variety.

Av försäljningslikviden går 126 miljoner dollar till royaltyutbetalningar, i enlighet med en policy att dela aktievinster från streamingtjänster med artister.

Sony Music har sålt cirka 50 procent av sin aktiepost för drygt 750 miljoner dollar medan förlaget Merlin har sålt hela sin aktiepost för cirka 125 miljoner dollar. Universal Music Group har däremot ännu inte sålt sina aktier, mot bakgrund av moderbolaget Vivendis plan att avyttra 50 procent av den verksamheten.

Warner Musics vd har tidigare sagt att aktieförsäljningen inte återspeglar brist på förtroende för Spotifys framtid. Enligt vd:n är man väldigt optimistiska kring tillväxten för streaming och väntar sig att Spotify kommer spela en stor roll inom fältet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.