Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Fastighetsbolaget Wallenstam har beslutat att ombilda tre pågående bostadsrättsprojekt till hyresrätter.

Det rör sig om totalt cirka 290 lägenheter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Mot bakgrund av en fortsatt svag utveckling på bostadsrättsmarknaden har vi fattat beslut om att ombilda ytterligare brf-projekt till hyresrätter. Tack vare vår flexibla affärsmodell kan vi relativt enkelt omvandla projekten. Vi följer naturligtvis utvecklingen framöver, och fattar beslut om upplåtelseform utifrån varje kommande projekts speciella förutsättningar, säger vd Hans Wallenstam i en kommentar.

I oktober meddelade Wallenstam att den första etappen om 90 lägenheter i Orangeriet i Solberga, Stockholm, ombildats till hyresrätter. Orsaken som angavs var ett lägre intresse än förväntat vid säljstart. Det följs nu alltså upp av att ytterligare 290 lägenheter ombildats till hyresrätter under kvartalet.

Vidare framgår att Wallenstam under kvartalet tillträtt fastigheter, brf-lokaler och mark till ett fastighetsvärde om 500 miljoner kronor samt frånträtt fastigheter till ett fastighetsvärde om 322 miljoner kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.