Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Polestar som är prestandamärket inom Volvo Car Group har presenterat sin första elbil, Polestar 1.

Polestar 1 är en hybrid-coupé med 600 i hästkrafter. Räckvidden är på 150 kilometer vilket är den längsta helelektriska räckvidden av samtliga hybrider på marknaden.

Fordonet kommer att börja rulla av produktionslinan i mitten av 2019, uppger Volvo Cars i ett pressmeddelande.

”Polestar 1 är den första bilen som bär Polestar på huven. En vacker GT-vagn med fantastisk teknik paketerad inom sig – en stark start för vårt nya Polestar-varumärke. Alla framtida bilar från Polestar kommer att ha en helt elektrisk drivlina, något som levererar på vår varumärkesvision om att vara det nya fristående elektriska prestandamärket”, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

I ett separat pressmeddelande meddelar Volvo Cars att bolaget med sin ägare Geely avser att tillsammans investera fem miljarder yuan, motsvarande 6,2 miljarder kronor, i Polestars produkt, varumärke och industriella utveckling.

En del av pengarna kommer att gå till bland annat inrättandet av en ny modern fabrik i Chengdu i Kina.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.