Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volvo Lastvagnar är i samtal med Samsung om att utveckla eldrivna lastbilar, enligt chefen Claes Nilsson. Det skriver Korea Herald.

Men för närvarande är det hela bara ett koncept då det skulle krävas rejäla batterier för att lastbilarna ska kunna köra långa sträckor, uppgav Claes Nilsson. Han kunde däremot avslöja att ett samarbete inom batterier redan är igång.

”Vi samarbetar redan med Samsung när det kommer till batteriteknik”, sade han på plats i Seoul.

Claes Nilsson är på besök i Sydkorea för att presentera bolagets framtida vision inom anslutning och elmobilitet. Tidigare har han uppgett att han ser Volvo öka sin lastbilsförsäljning med 15 procent i Sydkorea i år. Sydkorea svarar för 3 procent av Volvos försäljning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.