Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volvo Cars ska tillsammans med den kinesiska sökjätten Baidu börja utveckla självkörande taxibilar, enligt ett pressmeddelande.

Under detta samarbete kommer Volvo att få tillgång till Baidus mjukvara inom autonom körning, Apollo, med målet att utveckla en nivå 4-fordon. Det motsvarar den näst högsta autonoma körgraden som finns.

Volvo har tidigare gjort det till ett mål att en tredjedel av försäljningen år 2025 ska komma från självkörande bilar.

Huruvida man kommer att nå upp till detta beror i hög grad på samarbetet med Uber inom lägre nivåer av autonom körning. De två företagen har ingått ett tidigare avtal som ger Uber rätten att köpa in upp emot 24 000 bilar från Volvo mellan 2019 och 2021.

Men sedan Ubers bilolycka i Arizona verkar man ha tappat suget och ska enligt källor inte alls köpa in så många bilar, skriver Reuters. Det gör samarbetet med Baidu särskilt viktigt för Volvo att nå 2025-målet.

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson har sagt att avtalet med Uber återigen är på banan med leveranser planerade nästa år.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.