Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volvo Cars har satt ett nytt mål om att 50 procent av försäljningen ska komma från elbilar år 2025.

I ett pressmeddelande uppger fordonstillverkaren att planerna bygger på tillkännagivandet från förra året. Då meddelades det att alla nya modeller från och med 2019 inte längre ska vara utrustade med enbart förbränningsmotorer.

Volvos planer på en högre försäljning av elbilar är kopplade till den kinesiska regeringens planer på att fler elbilar ska utgöra den totala bilförsäljningen. Kina är idag världens största elbilsmarknad och har satt som mål att mer än 20 procent av den årliga försäljningen ska utgöras av bilar med förnybar energi. Detta ska vara uppnått senast år 2025.

För Volvo Cars är Kina den största enskilda marknaden. Försäljningen i första kvartalet steg med 23,3 procent och förra året passerade man för första gången 100 000 sålda enheter.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.