Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

När Volkswagenskandalen kring manipulerade miljötester offentliggjordes för knapp en vecka sedan, var det nog inte många som trodde att historien skulle få ett snabbt slut. Och frågan är hur långt denna skandal sträcker sig?

Skandalen har vandrat vidare från USA, där fusket först upptäcktes, till Volkswagen i Europa. Från personbilar till lastvagnar.

I dag kommer nyheten att även Audi dras ner i Volkswagen-träsket. Enligt Audi ska över 2 miljoner av deras bilar använt samma programvara som moderbolaget Volkswagen ska ha använt.

I tyska medier framgår det dessutom att Volkswagen redan för 8 år sedan varnades av programtillverkaren Bosch att användandet av programvaran skulle kunna bryta mot lagen.

Efter de senaste turerna är frågan hur långt skandalen sprider sig? Kommer det dyka upp liknande uppgifter i andra fordonssfärer? En sak är säker och det är att denna historien precis har fått upp ångan. Flera avslöjande lär med stor sannolikhet komma fram. Och innan vi vet den totala omfattningen av detta, lär knappast Volkswagen ligga högst upp på listan över investerares favoritaktier.150928_audi_2

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.