Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volkswagen planerar att öppna minst sex fabriker för elbilar i Kina fram tills 2021, enligt ett pressmeddelande.

Beskedet kommer just som den internationella bilmässan i Peking drar igång. Den tyska fordonsjätten satsar starkt på elbilar efter dieselskandalen men också på Kina som är världens största elbilsmarknad.

För att ytterligare betona sitt åtagande meddelar Volkswagen att man tillsammans med sina joint venture-partners i Kina ska åsidosätta 15 miljarder euro i investeringar. Dessa ska plöjas ned fram till och med år 2022 och utöver elbilar ta sikte på autonom körning, digitalisering och nya mobilitetstjänster.

I samband med eventet i Peking har Volkswagen också visat upp SOL E20X, bolagets renodlade SUV-elbil för den kinesiska marknaden. Förutom att erbjuda funktioner baserade på artificiell intelligens och smart uppkoppling har fordonet en räckvidd på 300 kilometer per laddning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.