Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tyska Volkswagen planerar att investera 340 miljoner dollar, motsvarande 2,8 miljarder kronor, i en expansion av anläggningen i Tennessee, rapporterar Wall Street Journal.

Den utökade kapaciteten kommer att möjliggöra en större produktion av SUV-fordon. För Volkswagen är detta är en viktig komponent i den framtida målsättningen om att fördubbla marknadsandelen i USA till fem procent.

Investeringen uppges också vara ett sätt för fordonsjätten att försäkra sig om att man slipper potentiella problem vid ett handelskrig mellan USA och Europa.

Volkswagen har tidigare plöjt ned 900 miljoner dollar i samma fabrik för framställningen av SUV-modellen Atlas. Den är särskilt utformad för den amerikanska marknaden men i sviterna av dieselskandalen har Volkswagen tvingats ta fram en ny strategi som expanderar SUV-satsningen.

Vad gäller SUV-produktion i USA har även tidigare Volvo och Daimler aviserat miljardinvesteringar i fabriker på plats.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.