Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volkswagen har av åklagare i Tyskland tilldelats en bötesnota på en miljard euro, motsvarande 10,2 miljarder kronor, för dieselskandalen. Det rapporterar CNN Money.

Åklagaren sade att notan är en av de högsta som utfärdats ett företag i Tyskland och beror på den bristande översynen i Volkswagens avdelning som framställer motorer och transmissionssystem.

Enligt åklagarna ledde detta till att 10,7 miljoner fordon, sålda i alla delar världen, ”kom att bli utrustade med en otillåten mjukvara under åren 2007-2015”, sade Volkswagen i ett uttalande.

Volkswagen har sagt att man godtar notan och inte tänker lämna in en överklagan.

Böterna som tilldelats fordonsjätten av åklagarna omfattar inte de civilrättsliga stämningar som bolaget står inför, liksom de pågående brottsliga utredningarna av tyska åklagare mot totalt 49 personer. Bolagets tidigare vd Martin Winterkorn har i USA åtalats för bedrägeri för manipulationen kring utsläppen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.