Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Världens största bryggeriföretag, Anheuser-Busch InBev, ökade nettovinsten med hela 64 procent under 2017.

Nettoresultatet blev 8 miljarder dollar (4,9). Intäkterna steg med fem procent till 56,4 miljarder dollar.

AB InBev sade att resultatförbättringen delvis berodde på en ökad försäljning, men också att man lyckades dra ned på kostnader efter köpet av SABMiller 2016. Den affären gick för 109 miljarder dollar och under förra året uppnådde man kostnadssynergier på 1,3 miljarder dollar.

AB InBev sade att man nu har uppnått 2,1 miljarder dollar av de utlovade 3,2 miljarder dollar i kostnadsbesparingar från affären.

Bolaget stillade också oron kring utdelningen. Det har funnits oro att den kan komma att sänkas med anledning av skulduppbyggnaden som uppstått genom transaktionen. Men AB InBev lugnade farhågorna och valde för 2017 att behålla utdelningen oförändrad.

För 2018 bedöms utsikterna som goda och både intäkter och rörelseresultatet (ebitda), väntas växa. Bolaget varnar dock för att volatilitet kan uppstå på vissa marknader.

Överlag har AB InBevs siffror och utsikter tagits emot väl av marknaden som skickar upp aktien med nästan 6 procent på Euronext Brussels.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.