Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Prisindex för privatägda bostäder steg med 1,8 procent mellan juli och augusti, efter att ha visat en måttlig uppgång månaden innan.

Bostadsrättsindex bökade med 0,2 procent medan villaindex steg med 2,8 procent.

Det visar den senaste månadsstatistiken av Valueguards HOXSWE-index.

På årsbasis var det kombinerade indexet upp 9,2 procent i augusti fördelat på +8,1 procent för bostadsrätter och +9,9 procent för villor.

Bostadsrättsindex steg i Stockholm och Malmö, med 0,5 respektive 0,8 procent, medan det sjönk med 0,4 procent i Göteborg. Tolvsmånadersförändringen på Stockholms bostadsrättsmarknad ligger i augusti på 5,7 procent. Den har svajat kring 5 procent sedan inbromsningen våren 2016.

Villaindex steg i samtliga tre storstäder, i Stockholm med 1,5 procent, i Göteborg med 3,2 procent och i Malmö med 2,5 procent. Att villaindex faller under första delen av sommaren för att sedan återhämta sig kraftigt i augusti uppges vara helt i linje med hur det sett ut de senaste åren.

SBAB:s boendeekonom Claudia Wörmann fortsätter att vidhålla att man inte ska dra för långtgående slutsatser av sommarens statistik.

”Under sommaren, i juni och juli, tar många en paus från bostadsmarknaden. Under augusti, den senare delen, blir det fler bostäder till salu och aktiviteten kommer igång igen. Vi lämnar nu den mindre aktiva perioden och kan förvänta oss en normal bostadshöst, med mer aktivitet”, uppger hon.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.