Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Venezuela kommer om några dagar att lansera sin nya kryptovaluta, petro, som backas upp av landets oljereserver. Det rapporterar Reuters med hänvisning till uttalanden från landets regering.

Landets president Nicolas Maduro uppgav i början av månaden att petro kommer hjälpa den sydamerikanska nationen att övervinna den finansiella blockaden.

Venezuela är idag sanktionerade av USA och ekonomin är i fullständig spiral med hyperinflation och svårigheter för befolkningen att få tag på de vanligaste basvarorna.

Problemen som beskriver Venezuela är just vad som har lett till en stor skepsis kring petros potential.

Detta till trots bedömer den socialistiska regeringen att petro har en framtid och som uppbackning kommer man att använda bland annat 5,3 miljarder oljefat värda 267 miljarder dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.