Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Förpacknings- och massaproducenten Billerud Korsnäs bedömer att det första kvartalet 2018 kommer att belastas med 80-100 miljoner kronor i kostnader på grund av massavedsbrist.

Effekten i det fjärde kvartalet bedöms dock vara liten, men det är samtidigt svårt att bedöma omfattningen av massavedsbristen och hur länge situationen kommer att hålla i sig, konstateras det i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är en blöt och mild väderlek under hösten och inledningen av vintern som har lett till en brist på massaved i slutet av 2017 och början av 2018.

Billerud Korsnäs uppger att man har vidtagit åtgärder för att minimera effekterna av bristen på massaved och att man följer läget på en daglig basis. Det handlar framför allt om mixförändring i produktionen samt omdisponering av flöden för att optimera virkesanvändningen.

Aktien backar marginellt på Stockholmsbörsen efter beskedet.

 Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.