Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Vattenfall har vunnit anbudsförfarandet för Hollandse Kust Zuid som beskrivs som världens första icke-subventionerade vindkraftspark till havs. Parken kommer att ha en total kapacitet på 700-750 megawatt vilket är tillräckligt för att förse en och en halv miljon nederländska hem med el.

– Att vi nu får möjlighet att gå vidare med Hollandse Kust Zuid beror till stor del på att vi successivt kunnat sänka kostnaderna på projektering och konstruktion av havsbaserad vindkraft, konstaterar Gunnar Groebler, Chef Business Area Wind.

Vattenplan planerar nu att fortsätta utvecklingen och vindkraftparken ska vara i drift inom fem år efter att tillståndet getts.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.