Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Vattenfalls och Ringhals styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kärnkraftverket.

Säkerhetsuppgraderingen är ett krav från Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, för att driften skall kunna fortsätta efter år 2020.

Investeringen landar på cirka 900 miljoner kronor.

Den statliga energijätten bedömer att Ringhals i och med investeringen kan leverera el in på 2040-talet. Beslutet om oberoende härdkylning vid Forsmark kärnkraftverk fattades under förra året.

Ringhals styrelse har dessutom beslutat om att förlänga drifttiden för Ringhals reaktor ett och två med upp till sex månader. Tidpunkten för då reaktorerna stängs skjuts därmed fram från juni till senast december 2020 respektive 2019. Någon ytterligare förlängning därefter är däremot inte aktuellt.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.