Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det norska Stortinget, motsvarigheten till Riksdagen, ska den 7 maj formellt anta en ny lag som förbjuder utländska spelbolag i Norge. Det skriver VG.

Det är oppositionen som har drivit igenom den nya riktlinjen som blir ett ytterligare skydd för statliga monopolisten Norsk Tipping.

Genom den nya lagen blockeras bland annat tillgången till nätsidorna för utländska spelbolag. Samtidigt får Lotteritilsynet tillstånd att kräva årlig rapportering från banker om transaktioner med utländska spelbolag eller betalningsleverantörer.

Lotteritilsynet är ett direktorat och tillsynsorgan som verkar under det norska kulturdepartementet.

I samband med det hela kommer också den norska Oljefonden att bli tvungna att avyttra samtliga sina tillgångar i spelbolag.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.