Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det amerikanska handelsdepartementet har valt att upprätthålla sina höga tullar på 300 procent för importerade passagerarflygplan från kanadensiska Bombardier, rapporterar CNBC.

Samma departement har tidigare även rekommenderat tullsatsen till den amerikanska internationella handelskommissionen som ska fatta ett beslut i februari.

Bakgrunden till tullen är Boeings anklagelser om att Bombardier med hjälp av kanadensiska subventioner ska ha kunnat sälja sina CSeries-flygplan till orättvist låga priser.

Bombardier har idag 75 CSeries-flygplan som måste levereras till amerikanska Delta Air Lines. För att undvika tullarna har man låtit Airbus bli majoritetsägare i CSeries och man tänker nu tillverka flygplanen vid det europeiska bolagets fabrik i Alabama.

Även Storbritannien har påverkats då Bombardier tillverkar vingarna för CSeries i Belfast i Nordirland. Tullen riskerar nu att påverka de 4 200 anställda där.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.