Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Trumpadministrationen överväger att införa ett nytt handelspaket mot Kina som slår till genom tullar, investeringshinder och potentiella visumstopp för kineser. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Det nya paketet uppges vara ett svar på den utredning som USA:s handelsrepresentant Robert Lightizer genomfört kring Kina.

Utredningen initierades för att bestämma om Kina hade betett sig på ett sätt som var orimligt eller diskriminerande och begränsande för den amerikanska handeln.

Separat uppger nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till källor att Trump överväger importtullar på kinesiska varor.

Det kan handla om tullar på varor värda 60 miljarder dollar och de skulle främst rikta i sig mot teknik, konsumentelektronik och telekom.

Politico har tidigare rapporterat att Trump avvisat ett förslag om importtullar värda 30 miljarder dollar på kinesiska varor, utan istället krävt en betydligt högre siffra än så.

Vita huset har avböjt storleken eller tidpunkten för potentiella tullar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.