Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Trumpadministrationen överväger fler restriktioner mot de kinesiska företagen Huawei och ZTE på grund av nationella säkerhetsskäl, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Sedan två veckor tillbaka har Vita huset redan förbjudit amerikanska företag att sälja komponenter till ZTE. Detta efter att det framkommit att ZTE gjort affärer med länder sanktionerade av USA, däribland Iran och Nordkorea.

Baserat på de senaste uppgifterna kan en exekutiv order komma från president Donald Trump under de närmaste veckorna. En av de nya åtgärderna skulle vara att företag som gör affärer med amerikanska regeringen kan bli begränsade i detta om de använder kinesisk utrustning.

Samtidigt kan Kina välja att slå tillbaka ännu hårdare mot amerikanska teknikföretag. Handelsdispyten med USA har redan blivit kännbar för Qualcomm vars köp av NXP Semiconductors har försenats med ett godkännande från Kina. Flera länder måste godkänna affären men Kina är de som har initierat förseningen, skriver affärstidningen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.