Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

USA införde på onsdagen sanktioner mot flera grupper och tjänstemän i Iran som anklagas för att bryta mot mänskliga rättigheter. Det rapporterar Wall Street Journal.

”Finansdepartementet vidtar åtgärder för att hålla den iranska regimen ansvarig för pågående kränkningar av mänskliga rättigheter, censur och andra förkastliga handlingar som den begår mot sina egna medborgare”, uppgav finansminister Steven Mnuchin.

De nya sanktionerna riktar framför allt in sig på Ansar-e Hezbollah som har kopplingar till Irans regering och Evinfängelset där politiska fångar hålls. Sanktioner införs även mot två regeringstjänstemän och chefen för Islamic Republic of Iran Broadcasting.

Tidigare under månaden drog sig USA ur kärnenergiavtalet med Iran från 2015.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.