Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det amerikanska justitiedepartementet kommer att godkänna Bayers förvärv av Monsanto först efter att man dumpat jordbrukstillgångar för nio miljarder dollar.

Bayer har accepterat villkoren som utgör de största någonsin vad gäller avyttring av tillgångar i samband med fusion av ett annat företag, rapporterar CNBC.

Enligt justitiedepartementet tvingas Bayer sälja bland annat verksamheterna inom canolaolja, sojabönor och grönsaksfrön, liksom ogräsmedel, som alla konkurrerar med Monsanto-produkter.

I en kommentar sade justitiedepartementet att utan försäljningen så hade fusionen varit olaglig. På detta sätt ”bibehålls konkurrensen som hade hotats av Bayers köp av Monsanto”, sade tillsynsmyndigheten.

Affären mellan Bayer och Monsanto är värd 66 miljarder dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.