Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

 

USA var nära att införa nya sanktioner mot Nordkorea efter att det planerade mötet mellan president Donald Trump och ledaren Kim Jong-Un blivit inställt, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Det var först under måndagen som beslutet från Vita huset kom om att de förberedda sanktionerna skulle skjutas fram på obestämd tid.

Bakgrunden var den mjuka reaktionen från Nordkorea på USA:s beslut att ställa in träffen och möjligheterna för ett återupplivande av den.

För närvarande är USA:s representanter i möte med Nordkoreas motsvarigheter vid den koreanska fredsbyn Panmunjon för att se om mötet kan bli av. Om de hittar samspråk bör Trump träffa Kim Jong-Un nästa månad.

Vad angår de planerade sanktionerna från USA skulle en del ha träffat rakt mot ryska och kinesiska företag som gör affärer med Nordkorea. Utländska intäkter är vad som håller den nordkoreanska ekonomin i gång och trots att USA försökt blockera detta har ett dussintal länder fortsatt engagera sig med Nordkorea rent ekonomiskt. Utöver Ryssland och Kina gäller det bland annat Sydafrika, Malaysia och Syrien.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.