Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Prisindex för privatägda bostäder steg i april jämfört med mars, enligt den senaste månadsstatistiken för Valueguard som presenterades på onsdagen.

Hox Sverige-index steg med 0,9 procent i april jämfört med mars. Index är på tre månader upp med 0,5 procent medan på tolv månader noteras en nedgång på 4,2 procent.

Bostadsrätter i Sverige steg med 1,3 procent i april jämfört med mars. Index är på tre månader upp med 0,5 procent medan på tolv månader bokförs en nedgång på 7,2 procent.

Villor i Sverige ökade med 0,7 procent i april jämfört med mars. Index är på tre månader upp med 0,5 procent medan på tolv månader noteras en nedgång på 2,3 procent.

Justerat för säsongseffekter ökar Hox Sverige med 0,4 procent i april. Bostadsrättsindex ökar med 1,5 procent medan index för villor är oförändrat efter säsongsjustering

Efter den säsongsenliga rekylen uppåt i januari har det varit små rörelser i Valueguards prisindex. Samtliga index i de tre storstäderna och för riket ligger fortfarande inom 1,0 procent från nivån i januari.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.