Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Uber kommer att fokusera mer på elektriska mopeder och cyklar framöver istället för bilar även om det kan skada lönsamheten. Det rapporterar BBC och hänvisar till vd Dara Khosrowshahi.

Khosrowshahi motiverar beslutet med att cyklar och mopeder passar bättre i tätbebyggda områden. Han bedömer också att användarna kommer att utnyttja tjänsten för kortare resor i framtiden.

”Under rusningstiden är det väldigt ineffektivt att ett block av metall på ett ton skall flytta en person tio kvarter”, säger han till Financial Times.
”I det korta perspektivet så kanske det inte är en vinnare för oss finansiellt, men strategiskt på lång sikt så tror vi att det är helt rätt väg för oss.”

Uber har också på senare tid investerat i flera bolag inom just cykelområdet. Satsningen Jump med elektriska cyklar finns i totalt åtta amerikanska städer däribland New York och Washington. Inom kort väntas satsningen också komma till Berlin i Europa.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.