Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Twitter-aktien kom att tappa sex procent under onsdagen i samband med vd Jack Dorseys utfrågning i den amerikanska senaten.

Närvarande på plats var också Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg och tillsammans pressades duon kring frågor om rysk inblandning under presidentvalet och missbruk på deras plattformar.

Twitter har på senare tid också varit under attack från Trump och andra republikaner för att medvetet hjälpa demokraterna.

Det handlar om en praxis ”shadow banning”, under vilken Twitters plattform håller tillbaka vissa konton i sökresultaten. Enligt republikanerna brukar detta drabba konservativa konton, vilket Twitter har förnekat.

”Vi tror starkt på att vara opartiska och vi strävar efter att tillämpa våra regler opartiskt”, sade Jack Dorsey under förhöret.

Han gick vidare med att påpeka att en gjord dataanalys av företaget har visat att enskilda tweets från republikaner i kongressen blir lika ofta sedda som de från en demokrat.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.