Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Uppgången för Dow Jones-index efter att Donald Trump blivit vald till president är inte längre den största i historien efter en nedgång om en procent i år. Det rapporterar New York Post.

Det är presidenten George H.W. Bush som har rekordet med en uppgång om 34,3 procent för Dow-indexet fram till den 22 juni jämfört med Trumps 34,1 procent. Trump har fortsatt rekordet om man mäter sex, tolv och 18 månader efter valet.

Uppgången har skett mot bakgrund av att arbetslösheten är rekordlåg samtidigt som BNP-tillväxten är hög. Aktiemarknaden har dock sjunkit på sistone som en reaktion mot Trumps tullplaner och ett potentiellt globalt handelskrig, skriver New York Post.

Trump kan dock komma att ta tillbaka förstaplatsen, då det var främst inledningen av Bush ämbetsperiod som var positiv för indexet.

På tredjeplats finns Bill Clintons Dow-uppgång, men med mer blygsamma 14,5 procent fram till den 22 juni.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.