Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Trump-administrationen har föreslagit att USA:s postverksamhet omorganiseras med målet att privatisera den. Detta skulle resultera i minskade kostnader för den ekonomiskt belastade organisationen och den skulle få lättare att anpassa sig till digitaliseringen, rapporterar Wall Street Journal.

Privatiseringen skulle ge större frihet i förhandlingar om priser och löner. Postverket skulle också kunna leverera post färre dagar i veckan och till mer centraliserade platser. Posten har själva tryckt på för att få mer frihet och möjlighet att bland annat höja priser.

Fackförbundet för USA:s posttjänst, som representerar 200 000 arbetare, motsätter sig dock förslaget om att privatiseras. Förslaget skulle leda till orgelbunden post till oöverkomliga priser och skada landsbygdsamerikaner, sade förbundets ordförande Mark Dimondstein i ett uttalande.

Förslaget är en del av en större plan att omorganisera och minska storleken på den federala regeringen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.