Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

USA:s president Donald Trump är redo att lägga ett veto på kongressens nya skuldtak om den inte inkluderar medel tilltänkta för byggandet av en mur mot Mexiko. Det uppgav han under ett massmöte Phoenix i Arizona, skriver Marketwatch.

Kongressen har fram till den 30 september på sig att godkänna ett nytt skuldtak. Om en uppgörelse inte finns på plats då så kommer bland annat offentliga myndigheter att stängas ned och de anställda inte få sina löner utbetalda.

Samtidigt lär Trumps Mexiko-krav bli svåra att få kongressen att gå med på. Dels för att demokraterna är helt emot dem men också för att Trumps egna republikaner inom kongressen inte har något övers till planerna.

Men nu hotar alltså Trump med ett ultimatum och till åhörarna i Phoenix sade han att muren ska byggas på ett eller annat sätt. Åhörarna svarade på det med ropen ”bygg muren, bygg muren”.

Mexiko har tidigare avfärdat totalt planerna på en mur och att man själva ska stå för hela kostnaden, som krävts av Trump.

I sitt tal berörde Trump också frihandelsavtalet Nafta och han uttryckte sina tvivel kring dess överlevnad.

”Jag tror att vi förmodligen kommer att skrota Nafta vid någon tidpunkt”, sade han. USA har med Kanada och Mexiko nyligen börjat omförhandla villkoren i NAFTA, som trädde i kraft 1994.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.