Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Donald Trump har på en rekommendation från den amerikanska internationella handelskommissionen, ITC, godkänt en tull på 30 procent för importerade solpaneler och tvättmaskiner. Det rapporterar UPI.

”Presidentens åtgärd klargör igen att Trumpadministrationen alltid försvarar amerikanska arbetare, bönder, farmare och företag i detta avseende”, sade Robert Lightizer, handelsrepresentant i Trumps kabinett.

De nya tullarna kommer att gälla i fyra år och falla ned till 15 procent efter det första året. De första 2,5 gigawatt av importerade solceller kommer att undantas tullen varje år.

ITC:s förslag var en tull på 35 procent för de två produktkategorierna.

Tullarna införs som ett sätt att skydda de amerikanska producenterna. Samtidigt riktas det skarp kritik för att tullarna kan bli förödande för jobb inom solenergisektorn i landet.

Solar Energy Industries Association har till exempel sagt att tullarna kommer att leda till högre priser, ta kål på 23 000 jobb och se flera miljarder dollar av investeringar i solteknik utebli.

Inom tvättmaskiner väntas främst asiatiska tillverkare bli drabbade av tullen då de står för 80 procent av USA:s import av tvättmaskiner.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.